1948. grupa ljubitelja motoristike, predvođena braćom Rimay,  osniva Auto-moto društvo "Banija" Sisak, organizira rad automehaničke radionice i vremenom pokreće aktivnosti osposobljavanja vozača. Osposobljavanje vozača se u prvo vrijeme obavljalo samo za potrebe tadašnjih oružanih snaga na teretnim automobilima Fiat 600. Prostor radionice i sjedište AMD-a bili su u nekadašnjim barakama u dvorištu današnjeg Doma kulture "Kristalna kocka vedrine". Bilo je to i vrijeme kad je AMD njegovao sportske auto utrke organizirane na kockom opločenim ulicama Grada te moto-cross utrke na nasipu kod Starog grada i na bunkeru u Željezari.

Kako je vrijeme odmicalo, a potreba je građanstva za autoškolom i održavanjem vozila rasla, 1964. godine kreće se s izgradnjom zgrade koja je danas ovdje. Zgrada se gradila postepeno, kako su to vlastite financije dozvoljavale ali uz mnogo truda i osobnog rada tadašnjih zaposlenika te zahvaljujući sve većoj potrebi građana za vozačkom dozvolom zgrada se dovršava sredinom 70-ih godina. 1976. godine AMD organizira "Što znam i kako se ponašam u prometu" što predstavlja početak kontinuiranog rada s djecom i mladima na prometno-edukativnim sadržajima kroz natjecanja i osposobljavanje za vozače bicikla te vozače mopeda (tada bicikla s pomoćnim motorom) u osnovnim školama.

Sam početak 90-ih donosi ozbiljnije promjene, kako u statusu AMD-a tako i u unutarnjoj organizaciji. 1991. AMD mijenja ime u Autoklub Sisak te je evidentan napredak postojećih sadržaja aktivnosti te racionalizacija raspoloživog prostora. Broj članova je u stalnom povećanju i 2011. godine Autoklub Sisak postaje temeljnim autoklubom HAK-a i nositelj djelatnosti na području Županije. Nabavlja se vozilo za prijevoz neispravnih i oštećenih vozila i ponovno se pokreće služba tehničke pomoći vozačima na cesti, a koja se kompletira početkom 2015. - nabavkom pokretne tehničke radionice za popravak vozila na cesti.

 

 

motocross